LIJ_infantil

L’Amy i la biblioteca secreta

Us imagineu una biblioteca secreta? I per què secreta? On hi ha una biblioteca secreta? Què passaria si no hi hagués llibres per llegir? Aquestes preguntes i moltes altres ens poden venir al cap només mirant la coberta de la novel·la L’Amy i la biblioteca secreta (Ban this book), d’Alan Gratz.

L’Amy, una nena prudent que no gosa dir mai en veu alta tot allò que realment pensa, viurà uns fets sorprenents que la portaran a pronunciar-se no només a l’escola, entre companys i adults, sinó també a casa, a can “Caos”.

La lectura d’una novel·la que barreja amb humor aventura entre llibres, biblioteca i germans petits amb la reivindicació de la llibertat d’expressió, sobre el control del pensament i la revolta dels qui creuen que no és important la seva veu, és, per a mi, un èxit pel que fa a treure’n partit en una conversa literària amb infants, en un club de lectura.

FITXA:

  • Títol: L’Amy i la biblioteca secreta
  • Autor, traductora: Alan Gratz; Roser Rimbau
  • Editorial: TakaTuka (2024)
  • núm. pàg.: 235 pàgines
  • Edat: a partir de 9-10 anys
  • Recomanacions didàctiques: bon llibre per proposar en un club de lectura, ja que ens permet ampliar diversos temes relacionats amb la llibertat d’expressió i de creació; qui pot decidir què està bé i què no; la veu dels infants versus la dels adults; fins a quin punt es pot arribar a censurar llibres per temes ben ximples. Una de les propostes amb els infants és fer el mateix que la colla de l’Amy, de la BLPA, trobar motius per censurar llibres -és tot un exercici de reflexió i creació-. Com a lectures d’ampliació relacionades (i que apareixen en el llibre): Pipi Calcesllargues, Matilda, Robinson Crusoe, Julie dels llops.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *